Wieringer Skuutje WR60

Het oudste nog varende vissersschip van Nederland.


De WR4 en het Skuutje weer in de winterhaven de Haukes.

Op 14 november zijn de WR4 en het Skuutje vanuit Den Helder naar de Haukes gevaren. Beide schepen met een driekoppige bemanning.

P1070316ShowBoard

Het was regenachtig en koud weerP1070319V2 Haukes met niet veel wind. Doordat de tocht geheel op de motor gevaren zou worden was het plan om onderweg de zeilen af te tuigen zodat die direct op de nettenzolder van de CIV Den Oever gedroogd kunnen worden. Maar door het regenachtige weer hebben we daar toch maar van af gezien.

De tocht verliep spoedig, de bruggen en de sluis leverden weinig vertraging op maar achter ons ging de Kooysluis in storing waardoor de WR173, die later dan wij waren vertrokken, wel geruime tijd moest wachten.

Tijdens het laatste stuk over het Amstelmeer nam de wind in kracht toe en zakte de temperatuur weer iets in.

Om 11:30 uur meerden we af aan de houten steiger naast het clubgebouw van de WV Amstelmeer. De uiteindelijke ligboxen worden nog dit jaar vergroot zodat we nu tijdelijk aan de houten steiger liggen.

P1070322V2 Hauker2


Getijdetabel Den Oever

Weerstation Den Oever

 

Klik hier voor de nieuwsbrief van Mei 2018.

 

Vrijwilligers gezocht.

De Stichting Skuutje WR60 is voortdurend op zoek naar nieuwe, met name ook jonge, mensen die helpen bij het 'reilen & zeilen' van het schip.
Als het zeilen met een platbodem op de Waddenzee je interesse heeft ben je welkom. Heb je geen zeilervaring? Geen probleem. Je leert de kneepjes tijdens het varen. In de winterperiode is er ook onze schipperscursus om de theoretische zaken bij te spijkeren.
We hopen dat met name ook jongeren (hij én zij) zich zullen aanmelden: zij zijn onmisbaar voor de continuïteit!