Wieringer Skuutje WR60

Het oudste nog varende vissersschip van Nederland.


De haven van Den Oever wordt aangepast.

DSC01587 (Large)De waterkering in Den Oever wordt over een lengte van 900 meter aangepast. De indeling van de haven wordt ook veranderd. De reparatiewerf komt op de plaats waar tot nu toe de historische schepen aan de drijvende steigers lagen.

Voor de historische hoek heeft dat tot gevolg dat we het komende jaar moeten uitwijken naar de DSC01588 (Large)Waddenhaven. Daarna zullen we een plaats krijgen op de plek waar nu de werf ligt.

De werkzaamheden in de haven zijn reeds begonnen. Onze drijvende steigers zijn al losgekoppeld en versleept naar een plekje in de DSC01596 (Large)Waddenhaven net aan de andere kant van de dijk. Wij zullen geen last meer hebben van het water dat biij springtij regelmatig over de kade spoelt. Dit seizoen lagen we met de boeg aan de kant maar komend jaar liggen we waarschijnlijk dubbel geparkeerd langs de steiger.DSC01597 (Large)

DSC01599 (Large)

Getijdetabel Den Oever

Weerstation Den Oever

 

Klik hier voor de nieuwsbrief van Mei 2018.

 

Vrijwilligers gezocht.

De Stichting Skuutje WR60 is voortdurend op zoek naar nieuwe, met name ook jonge, mensen die helpen bij het 'reilen & zeilen' van het schip.
Als het zeilen met een platbodem op de Waddenzee je interesse heeft ben je welkom. Heb je geen zeilervaring? Geen probleem. Je leert de kneepjes tijdens het varen. In de winterperiode is er ook onze schipperscursus om de theoretische zaken bij te spijkeren.
We hopen dat met name ook jongeren (hij én zij) zich zullen aanmelden: zij zijn onmisbaar voor de continuïteit!