Wieringer Skuutje WR60

Het oudste nog varende vissersschip van Nederland.


Aanpassingen haven de Haukes.

161023   Logo SSWR60   transparant (Custom)

  IMG 3760 (Large)

 
 
 
 
 
 
 
Een groot deel van de ligboxen van de Watersportvereniging Amstelmeer in de haven van De Haukes is vervangen. Het bleek dat de boxen voor de steeds groter wordende schepen te smal werden.
Er zijn nieuwe met kunststof beklede meerpalen gekomen. De oude meerpalen zijn nu gebruikt voor de vingersteigers tussen de schepen: de rotte koppen werden afgezaagd en omgekeerd weer in de haven geplaatst. Eroverheen komt een smalle loopbrug.IMG 3766 (Large)
Het Skuutje en de Wieringer Aken die 's zomers in de Historische Hoek van de haven van Den Oever liggen, maken in de winter dankbaar gebruik van de ligplaatsen van de watersportvereniging Amstelmeer
 
Het werk is door een grote groep vrijwilligers van de watersportvereniging in de kerstvakantie uitgevoerd.

Getijdetabel Den Oever

Weerstation Den Oever

 

Klik hier voor de nieuwsbrief van Mei 2018.

 

Vrijwilligers gezocht.

De Stichting Skuutje WR60 is voortdurend op zoek naar nieuwe, met name ook jonge, mensen die helpen bij het 'reilen & zeilen' van het schip.
Als het zeilen met een platbodem op de Waddenzee je interesse heeft ben je welkom. Heb je geen zeilervaring? Geen probleem. Je leert de kneepjes tijdens het varen. In de winterperiode is er ook onze schipperscursus om de theoretische zaken bij te spijkeren.
We hopen dat met name ook jongeren (hij én zij) zich zullen aanmelden: zij zijn onmisbaar voor de continuïteit!