Wieringer Skuutje WR60

Het oudste nog varende vissersschip van Nederland.


Het nieuwe vaarseizoen komt er weer aan

Afgelopen zaterdag werd bij de Watersportvereniging Amstelmeer op De Haukes een begin gemaakt aan het jaarlijks onderhoud aan de schepen uit de Historische Hoek van de haven van Den Oever. Uit de Wieringer Aak WR4 en het Skuutje WR60 werden de masten gehesen en op de kade gelegd. Daar worden ze onderhanden genomen.
De schepen worden de komende week aan de overkant op de kade van de werf van Maarten van der Kuijl (die de werf van Gerrit van Zoonen heeft overgenomen) gezet. Daar zal het onderwaterschip worden schoongespoten, gecontroleerd en geverfd worden.
Het is de bedoeling dat de schepen rond Pasen naar Den Oever worden gevaren. Vanwege de werkzaamheden die de komende jaren rond de haven van Den Oever plaatsvinden, zullen ze de komende twee jaar in de Waddenhaven ligplaats kiezen. Daarna zullen ze vermoedelijk weer in de Vissershaven een ligplaats krijgen, nu in de buurt van het peilschaalhuisje.
Domper
Afgelopen week bleek dat er uit het Skuutje een volle gereedschapskist en een acculader gestolen zijn. De dieven hebben daarvoor de dektent opengemaakt en zijn naar binnen gekropen. 
De schade wordt geschat op € 400. De werkgroep die het Skuutje onderhoudt en exploiteert staat voor een extra uitdaging dit verlies te compenseren en is op zoek naar ondersteuning daarbij.
 
CIV als Inhoutgever.
En de zoektocht heeft resultaat gehad.

De CIV Den Oever heeft aangeboden ons de benodigde spullen met een mooie korting te leveren.

 

Getijdetabel Den Oever

Weerstation Den Oever

 

Klik hier voor de nieuwsbrief van Mei 2018.

 

Vrijwilligers gezocht.

De Stichting Skuutje WR60 is voortdurend op zoek naar nieuwe, met name ook jonge, mensen die helpen bij het 'reilen & zeilen' van het schip.
Als het zeilen met een platbodem op de Waddenzee je interesse heeft ben je welkom. Heb je geen zeilervaring? Geen probleem. Je leert de kneepjes tijdens het varen. In de winterperiode is er ook onze schipperscursus om de theoretische zaken bij te spijkeren.
We hopen dat met name ook jongeren (hij én zij) zich zullen aanmelden: zij zijn onmisbaar voor de continuïteit!