Wieringer Skuutje WR60

Het oudste nog varende vissersschip van Nederland.

Zeilen voor Landrotten 2021.161023   Logo SSWR60   transparant (Custom)

In samenwerking met het Skuutje WR60 organiseert ook in 2021 de stichting Onderdak Nautisch Erfgoed Wieringen (ONEW) de cursus 'Zeilen voor Landrotten'.


In het seizoen 2018 vond de eerste cursus plaats en dat bleek een succes. Behalve dat een aantal mensen nu de beginselen van het zeilen met een platbodem onder de knie heeft en dus geen Landrot meer is, is ook de werkgroep rond het Skuutje uitgebreid met een aantal extra leden die meehelpen met het schip te zeilen en te onderhouden.

In 2019 heeft de cursus ook plaats gevonden naar volle tevredenheid van de cusisten.

Door alle corona beperkingen is de cursus in 2020 niet doorgegaan. De cursisten die zich aangemeld hadden, hebben enkele praktische lessen gevolgd waarmee in ieder geval kennis met het schip gemaakt kon worden. Er is ook wel gevaren maar van een cursus Zeilen voor Landrotten was geen sprake. De cursisten staan op de lijst voor het seizoen 2021 in de hoop dat corona deze keer geen roet in het eten gooit.

Ben je ook geïnteresseerd in de mogelijkheid om te leren zeilen op een platbodem geef je dan op via Aanmelden Zeilen voor Landrotten. Bij voldoende aanmeldingen gaan we kijken hoe we een extra cursus kunnen inplannen in ons schema voor het komende seizoen.

Ingrid Hassing en Rob van Veen, Landrotten van het eerste jaar, hebben een verslag van hun ervaringen opgeschreven. Deze zijn op de site te vinden: www.wr60.nl/curs/lr18

mini 57f9f31b aaba 4767 9029 40031edbe603

Ook de nieuwe cursus is alleen bestemd voor vrouwen en mannen die nauwelijks of géén zeilervaring hebben.
Ben je jong en enthousiast en zou je wel eens willen leren zeilen op de Waddenzee met het getij, de stroming en de droogvallende platen?
Ben je ouder en vraag je je af of je je nog thuis zal voelen op het water?
Ben je een landrot en heb je altijd al willen leren zeilen?
Heb je altijd al eens op een platbodem willen varen?

Pak dan nu je kans!

 

 

Speciaal voor deze groep worden er op het Skuutje op dagen in het weekend in mei, juni en juli een 6- tot 8-tal bijeenkomsten van 2 tot 3 uur georganiseerd.
Het maximaal aantal deelnemers is 6. De kosten voor deelname aan alle bijeenkomsten bedraagt € 95,-.

Deze activiteit is uitdrukkelijk niet bedoeld voor personen die al zeilervaring hebben. Deze zijn van harte welkom op de vaarmomenten die de werkgroep 'Reilen & zeilen met het Skuutje' wekelijks al organiseert, meestal op de donderdagavond.
Meld je daarvoor aan via dit contactformulier.