Wieringer Skuutje WR60

Het oudste nog varende vissersschip van Nederland.

Zeilen voor Landrotten 2020.161023   Logo SSWR60   transparant (Custom)

In samenwerking met het Skuutje WR60 organiseert ook in 2020 de stichting Onderdak Nautisch Erfgoed Wieringen (ONEW) de cursus 'Zeilen voor Landrotten'.


In het seizoen 2018 vond de eerste cursus plaats en dat bleek een succes. Behalve dat een aantal nu de beginselen van het zeilen met een platbodem onder de knie heeft en dus geen Landrot meer is, is ook de werkgroep rond het Skuutje uitgebreid met een aantal extra leden die meehelpen met het schip te zeilen en te onderhouden.

Ben je geïnteresseerd meld je dan bij Tjeerdo Wieberdink (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06-20 13 53 37) vrijblijvend aan voor de informatiebijeenkomst op 12 maart 2020. De locatie is afhankelijk van het aantal aanmeldingen en wordt later bekend gemaakt.

Ingrid Hassing en Rob van Veen, Landrotten van het eerste jaar, hebben een verslag van hun ervaringen opgeschreven. Deze zijn op de site te vinden: www.wr60.nl/curs/lr18

mini 57f9f31b aaba 4767 9029 40031edbe603

Ook de nieuwe cursus is alleen bestemd voor vrouwen en mannen die nauwelijks of géén zeilervaring hebben.
Ben je jong en enthousiast en zou je wel eens willen leren zeilen op de Waddenzee met het getij, de stroming en de droogvallende platen?
Ben je ouder en vraag je je af of je je nog thuis zal voelen op het water?
Ben je een landrot en heb je altijd al willen leren zeilen?
Heb je altijd al eens op een platbodem willen varen?

Pak dan nu je kans!

 

 

Speciaal voor deze groep worden er op het Skuutje op dagen in het weekend in mei, juni en juli een 6- tot 8-tal bijeenkomsten van 2 tot 3 uur georganiseerd.
Het maximaal aantal deelnemers is 6. De kosten voor deelname aan alle bijeenkomsten bedraagt € 95,-.

Deze activiteit is uitdrukkelijk niet bedoeld voor personen die al zeilervaring hebben. Deze zijn van harte welkom op de vaarmomenten die de werkgroep 'Reilen & zeilen met het Skuutje' wekelijks al organiseert, meestal op de donderdagavond.
Meld je daarvoor aan bij Hans Zijm (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06-10 51 58 35).