Wieringer Skuutje WR60

Het oudste nog varende vissersschip van Nederland.

Nieuwsbrief
20 september 2012

Trekking loterij

Afgelopen zondag heeft Mark Zijlstra, onder toezicht van Dick Butijn, de trekking van de loterij ten behoeve van de restauratie van het Wieringer skuutje WR60 uitgevoerd.
Tijdens de succesvolle dagen dat het skuutje op de Flora- en Visserijdagen in Den Oever te bewonderen was, zijn 150 loten verkocht. Onder elke 50 verkochte loten werd een waardevol, door Hans Blank gemaakt, bronzen beeldje van het skuutje verloot.
De winnaars zijn:
 • Serie F: lot nummer   9:  Ivor van Klink, Makkum
 • Serie K: lot nummer 33: Rindert Jansen, Slootdorp
 • Serie R: lot nummer 42: Reijer Jorna, Den Oever
De prijsuitreiking vond plaats in de werkplaats van Hans Blank.
120919  Uitreiking prijzen loterij  800x600
Van links naar rechts: Mark Zijlstra, Reijer Jorna, Hans Blank, Ivor van Klink, Rindert Jansen en Dick Butijn.

Voortgang restauratie

Het laatste deel van de oude huid van het skuutje is verwijderd. Dit is nodig om nieuwe spanten te kunnen monteren. In het achterschip is nu zowel aan bakboord als aan stuurboord een mooi rijtje van 4 nieuwe spanten te zien. Samen met de nieuwe achtersteven en de bun geeft dit al een aardig beeld van hoe de WR60 er straks na de volledige restauratie uit zal gaan zien.
120915  1  Tot het berghout kaal  800x600

Schipperscursus

Afgelopen week vond de start van de schipperscursus plaats. 12 Deelnemers doen, zolang de WR60 nog gerestaureerd wordt, ervaring op op de WR 4 van Kees Hos.
Deze maand zijn er, omdat de zon al tegen 20:00 uur ondergaat, twee korte praktijkavonden. Vanaf januari volgen 4 theorieavonden. In het voorjaar volgen nog drie uitgebreidere praktijkonderdelen.
Doel van de cursus is een groep enthousiaste personen vertrouwd te maken met oude vissersschepen en daarbij kennis over te dragen aan jongere generaties.
120913  Schipperscursus  eerste avond  800x600

Sponsoren gezocht

Met de financiering van het project gaat het goed. We schatten dat we nu 85 % van het project gefinancierd hebben. Komend jaar moet er nog een oplossing gevonden worden voor een te kort van circa € 8.000. Sponsoren zijn dus nog steeds welkom!


Op http://www.wr60.nl vind je de meest recente informatie over de restauratie van het Wierings Skuutje WR60!

Stichting Vrienden van de Wieringer Aak - Stroeërweg 37 - 1777 NE Hippolytushoef
06-20 13 53 37 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.