Wieringer Skuutje WR60

Het oudste nog varende vissersschip van Nederland.

2020 haven vernieuwing

161023   Logo SSWR60   transp150

 

Nieuwe leugenbankjes en een eigen ontmoetingscentrum.


200611 2 Garden Pleasure is klaarDe historische hoek in de vissershaven van Den Oever heeft een nieuwe uitstraling gekregen. De bouw van een multifunctionele ontmoetingsruimte door de stichting Onderdak Nautisch Erfgoed Wieringen, kortweg ONEW, naast het peilschaal huisje is afgerond. De diverse bouwfases zijn te zien op www.onew.nl.

Er wordt nu gewerkt aan de inrichting van de binnenzijde; keukentje, sanitair, elektra en andere nuttige zaken worden in rap tempo opgebouwd. Als alles gereed is hebben we daar een prettige ruimte voor promotie, overleg, cursus en enige opslag van zaken betreffende het nautisch erfgoed Wieringen.

Op de oude locatie van de historische hoek bij het gebouw van de havenmeesters stond ons eigen mini DSC03830Leugenbankje. Nu de nieuwe historische hoek is gerealiseerd hebben we van de gemeente Hollands Kroon de beschikking gekregen over drie leugenbankjes. Twee daarvan staan op de kade met uitzicht op het nautisch erfgoed en de derde staat tegen de fundering van het ontmoetingscentrum. Tijdens de plaatsing werd er al veelvuldig gebruik van gemaakt door passanten die genoten van het uitzicht en de reuring die een haven meestal wel biedt.

200603 1 Overzicht havenHet geheel van de schepen aan de houten drijfsteigers met het ontmoetingscentrum en de aankleding van de kade krijgt een steeds mooiere uitstraling en is een aanwinst voor de haven. Ook biedt het geheel meer mogelijkheden voor de organisatie van evenementen als bv de Flora en Visserijdagen.