Wieringer Skuutje WR60

Het oudste nog varende vissersschip van Nederland.

Stichting Skuutje WR60, bestuur en werkgroep

Het Wieringer Skuutje WR60 is sinds december 2011 eigendom van de Stichting Skuutje WR60.161023   Logo SSWR60   transparant (Custom) Het bestuur van de stichting wordt gevormd door Kees Hos, Tjeerdo Wieberdink, Hans Zijm en Monique Dirks.

De Stichting is in 1989 opgericht als Stichting Vrienden van de Wieringer Aak en heeft tot doel activiteiten te ondersteunen ten behoeve van het Wieringer nautisch erfgoed.
Omdat de oorspronkelijke naam van de stichting verwarring gaf, is de naam in de zomer van 2016 gewijzigd in Stichting Skuutje WR60.

Onderhoud aan en exploitatie van het Skuutje wordt gedaan door de werkgroep 'Reilen en zeilen', meestal afgekort tot de werkgroep.

 

De werkgroep 'Reilen en zeilen met het Skuutje' zoekt versterking

DSC01301 (Large)De werkgroep die het Skuutje sinds het voorjaar van 2016 exploiteert, is op zoek naar nieuwe krachten. Personen, met name jonge, hij en zeker ook zij, die hun handen uit de mouwen willen steken, zijn altijd welkom.

Of je nu goed, matig of helemaal niet kan zeilen doet er niet toe. Rond de exploitatie van het Skuutje hebben we mensen nodig die schipper zijn op het Skuutje, of maat, of die willen helpen bij het onderhoud en de PR.

Regelmatig wordt er door de leden van de werkgroep met het Skuutje gevaren. Op deze manier wordt de kennis over het schip en de manier waarop er mee gevaren wordt over meerdere personen gedeeld en de kennis over dit unieke scheepje bij de leden vergroot.DSC01345 (Large)

 In de winter ligt het Skuutje in de haven van De Haukes. In het voorjaar vaart het Skuutje naar Den Oever vanwaar de zeiltochten plaatsvinden.

Voordat het zomer seizoen begint moet het onderwaterschip worden gecontroleerd en behandeld worden tegen aangroei. Boven de waterlijn zal het hout van nieuwe lagen olie en lak moeten worden voorzien. Ook de zeilen, het touwwerk en de motor moeten worden onderhouden zodat er weer een zomer lang met het schip gevaren kan worden.

Als je er wat voor voelt de werkgroep te versterken , neem dan contact op  via dit formulier.

Twijfelt je of het wel iets voor je is, meld je dan aan om geheel vrijblijvend een keer mee te varen op onze vaaravonden of zondagen. Dat kan via deze link.

Ook is het mogelijk om mee te doen met de cursus "Zeilen voor Landrotten".